Naar inhoud springen

Schaap: verschil tussen versies

4 bytes toegevoegd ,  4 jaar geleden
k
geen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
kGeen bewerkingssamenvatting
Regel 7:
<youtube width="800" height="500">tc-dFFCa3-Y</youtube><BR>Video: Herder Bouke met zijn 350 schapen, die bermen van de stad Groningen begrazen, Nederland. Duur: 3 min. 19 sec. Bron: Youtube.com, upload door RTVOOG, 17 juni 2010.
 
'''Goed.''' Een schaap is een goed. Jacob wilde zijn broer Ezau gunstig stemmen met een geschenk bestaande uit onder andere:<blockquote>''Ge 32:14 Tweehonderd geiten en twintig bokken, tweehonderd ooien en twintig rammen; (SV)''</blockquote>De rijke Oosterling [[Job (persoon)|Job]] bezat 7000 schapen (Job. 1:3).
 
<blockquote>''Ge 32:14 Tweehonderd geiten en twintig bokken, tweehonderd ooien en twintig rammen; (SV)''</blockquote>
 
De rijke Oosterling [[Job (persoon)|Job]] bezat 7000 schapen (Job. 1:3).
 
'''Gods volk''' wordt vergelijken met een kudde schapen, zoals blijkt uit onder meer de volgende bijbelteksten:<blockquote>''Ps 78:52 En Hij voerde Zijn volk als schapen, en leidde hen, als een kudde, in de woestijn. (SV)''</blockquote><blockquote>''Ps 78:71 Van achter de zogende [schapen] deed Hij hem (= David) komen, om te weiden Jakob, Zijn volk, en Israel, Zijn erfenis. (SV)''</blockquote><blockquote>''Ps 79:13 Zo zullen wij, Uw volk en de schapen Uwer weide, U loven in eeuwigheid, van geslacht tot geslacht; wij zullen Uw roem vertellen. (SV)''</blockquote><blockquote>''Ps 95:7 Want Hij is onze God, en wij zijn het volk Zijner weide, en de schapen Zijner hand. Heden, zo gij Zijn stem hoort, (SV)''</blockquote>
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.