Naar inhoud springen

Israël (staat): verschil tussen versies

27 bytes toegevoegd ,  5 jaar geleden
k
Regel 225:
 
== Krijgsmacht ==
'''Mogendheid.''' Israël is in de regio een sterke militaire mogendheid. Israël heeft het vierde leger ter wereld en beschikt vermoedelijk over kernwapens, hoewel men dit nietnoch bevestigt noch toegeeftontkent. De actieve troepen omvatten bijna 200.000 soldaten en de reserve-troepen bijna 450.000<ref name=":2">[https://brabosh.com/2017/12/22/pqpct-fhw/ Is het mogelijk Israël militair van de kaart te vegen? Een dom en erg slecht idee], Brabosh.com, 22 dec. 2017</ref>. Daarbij kunnen ca. 3 miljoen Israëliërs (tussen 17 en 49 jaar oud; cijfers uit 2016) op korte tijd gemobiliseerd worden<ref name=":2" />. De verplichte diensttijd bedraagt 3 jaar voor mannen en twee jaar voor vrouwen.
 
Israëlische soldaten zijn erg vaderlandslievend en zeer gemotiveerd om hun land en volk tot de laatste man of vrouw te verdedigen. Een gezegde luidt: <blockquote>''“Als de Arabieren de wapens neerleggen, is dat het einde van de oorlog. Als Israël de wapens neerlegt, is dat het einde van Israël.”''</blockquote>Israëlische onbemande vliegtuigen behoren (anno 2011) tot de beste ter wereld. 
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.