Naar inhoud springen

Israël (staat): verschil tussen versies

627 bytes toegevoegd ,  6 jaar geleden
k
Regel 215:
 
'''Vrijwilligers.''' Jaarlijks verlenen in verband van het programma Sar-El (''Dienst aan Israël'') rond 3000 vrienden van Israël uit de hele wereld een onbewapende en onbetaalde dienst aan het Israëlische leger. Ongeveer een kwart van de vrijwilligers zijn christenen. De vrijwilligers voeren reparaties uit, werken in de keuken, onderhouden sanitaire voorzieningen of beheren materialen. De reistkosten van en naar Israel betalen de vrijwilligers zelf. In Israël genieten ze gratis kost en onderdak. Evangelisatie is niet toegestaan, maar er vinden wel gesprekken over het christelijk geloof plaats<ref>Artikel [http://www.idea.de/nc/nachrichten/detailartikel/artikel/freiwillige-aus-aller-welt-helfen-israelischer-armee.html Freiwilliger aus aller Welt helfen israelischer Armee], op Idea.de 22 nov. 2009. Over het vrijwilligersprogramma Sar-El, zie [http://www.sar-el.org/ www.Sar-El.org] (Engels).</ref>.
 
== Toerisme ==
In 2017 ontving de Joodse staat 3,5 miljoen toeristen, een record tot dan toe. In 2016 waren meer dan de helft van alle toeristen christenen. De overgrote meerderheid van de christelijke bezoekers bezoekt Jeruzalem. Zo'n 40 procent bezoekt Tel Aviv-Jaffa. De meest bezochte plaatsen van christenen zijn, (in afnemende volgorde): de Heilig-Grafkerk, de Joodse wijk, de [[Klaagmuur]], Via Dolorosa, de Olijfberg, Kapernaüm, de Kerk van de Aankondiging in Nazareth en de stad van David in Jeruzalem.<ref>[[Tienduizenden toeristen vieren Kerstfeest in Israël]], IsraelToday.nl, nieuwsbericht 22 dec. 2017.</ref>
 
== Israël en de volken ==
Cookies helpen ons onze services aan te bieden. Door onze services te gebruiken stemt u in met het gebruik van onze cookies.